• 30 dagars öppet köp
 • Snabba leveranser & Fria returer*
 • Frågor? Kontakta oss!
 • Villkor & info
 • Varumärken
 • Outlet
 • Cyklar: Adventure, Gravel, Landsväg, Fixed Gear.

  Det som särskiljer oss från "Big Corporation"-nätbutiker är att vi bara säljer sådant som vi själva vill ha och vi satsar hellre på kvalité än kvantitet.
  Det gäller allt: cyklar, komponenter, kläder & tillbehör till både dig och din cykel.

  Nytt i butik

  Originaldelar från Brother Cycles. Dessa dropouts är kompatibla med alla…
  379 SEK
  Originaldelar från Brother Cycles. Dropouts som passar deras Mehteh, Stroma…
  379 SEK
  Kanske den bästa adventure/gravel-cykeln vi har stött på! Med en…
  23 495 SEK
  Donnelly (tidigare Clément) X'Plor MSO Tubeless Folding Adventure Tyre…
  749 SEK
  Har du ett fint 25.4 eller 26 mm styre från…
  149 SEK
  Cane Creek 40 Headset 1 1/8" Black EC34/28.6 | EC34/30…
  895 SEK

  Köp ett presentkort

  Köp ett presentkort till någon du VERKLIGEN tycker om. Presentkortet…
  5 000 SEK
  Köp ett presentkort till någon du tycker om. Presentkortet kan…
  2 000 SEK
  Köp ett presentkort till någon du tycker om. Presentkortet kan…
  1 000 SEK
  Köp ett presentkort till någon du tycker om. Presentkortet kan…
  500 SEK

  Välkommen till Urban Bike Wear & The Mechanics. Nätbutik och cykelbutik på Södermalm i Stockholm.

  UrbanBikeWear.com startade 2013 i Johans vardagsrum med ett mindre urval av cykelkläder och -väskor för cykelpendling. Från början har UBW:s koncept varit att noggrant selektera från den stora marknaden och hitta varumärken med mycket själ. Vår ambition är att vara din nischade cykelbutik där du kan känna dig trygg med att sortimentet är utvalt just för dig. Idag har vi ett brett sortiment av cykelkläder och -väskor från Chrome Industries, Bagaboo, PEdALED, Endura, Vaude, Swrve med mera. Varumärken som uppfyller våra kvalitetskrav och som används av högpresterande cyklister över hela världen.

  Våra fokusområden är Fixed gear, Single speed, Landsväg, Gravel och Bikepacking. Det senare är ett segment som vi är lite extra förtjusta i och vi hjälper dig gärna att hitta rätt cykel, väskor eller utrustning för ditt bikepacking-äventyr. För den urbana fastnav- och single speed-cyklisten har vi många budväskor/messenger bags och snygga kläder som håller för stora påfrestningar.

  När vi öppnade vår fysiska cykelbutik ”Urban Bike Wear & The Mechanics” 2015 började vi arbeta med cykeltillverkare såsom Cinelli, Genesis Bikes, Brother Cycles, Surly, Schindelhauer, Bombtrack, Salsa med flera. Både för deras inställning till kvalité och deras fokus på att cyklingen ska vara kul. På Tjärhovsgatan 14 fick vi även mer utrymme, så vi började importera Chris King, Runwell, Izumi, Vision, Nitto, HED-hjul, Apidura, Restrap och andra mer nischade märken som vi älskar.

  Vi finns här för att guida dig genom cykeldjungeln: ring oss på 08-533 327 05, kika in i butiken eller skicka oss ett mejl på info@urbanbikewear.com om du letar efter något vi inte har online. I vår verkstad custombygger vi cyklar och hjul så normalt sett kan vi alltid hjälpa dig med att hitta dina önskade cykeldelar eller hjälpa dig att bygga din drömcykel.

  /UBWTEAM