• 30 dagars öppet köp
 • Snabba leveranser & Fria returer*
 • Frågor? Kontakta oss!
 • Villkor & info
 • Varumärken
 • Outlet
 • Cykelbutik i Stockholm

  BOKA TID FÖR KONSULTATION

  Cyklar: Adventure, Gravel, Landsväg, Fixed Gear

  Det som särskiljer oss från "Big Corporation"-nätbutiker är att vi bara säljer sådant som vi själva vill ha och vi satsar hellre på kvalité än kvantitet.
  Det gäller allt: cyklar, komponenter, kläder & tillbehör till både dig och din cykel.
  På Tjärhovsgatan 14, Södermalm driver en mindre skara entusiastiska cykelnördar cykelbutik som är fullproppad med unika cykeldelar från hela världen. Bak i lokalen hittar du en cykelverkstad där vi bygger customcyklar och servar både din pendelcykel samt landsvägscykel.

  Köp ett presentkort

  Köp ett presentkort till någon du VERKLIGEN tycker om. Presentkortet…
  5 000 SEK
  Köp ett presentkort till någon du tycker om. Presentkortet kan…
  2 000 SEK
  Köp ett presentkort till någon du tycker om. Presentkortet kan…
  1 000 SEK
  Köp ett presentkort till någon du tycker om. Presentkortet kan…
  500 SEK
  Köp ett presentkort till någon du tycker om. Presentkortet kan…
  250 SEK

  Nytt i butik

  Brother Cycles Kepler Disc ramset är grunden till en riktigt…
  9 995 SEK
  Brother Cycles Kepler ramset är grunden till en riktigt bra…
  9 995 SEK
  Ett portabelt cykelverktyg från japanska Runwell med 3/4/5/6mm insexnycklar, de…
  379 SEK
  Hjulmuttrar för Campagnolo (track) baknav från legendariska Runwell. Tillverkade i Japan
  249 SEK
  Fina insexnycklar från japanska Runwell. Det är också ett mätinstrument…
  99 SEK
  Bekväma jeans för cykelpendling i fyrvägsstretch som ser ut som…
  1 395 SEK

  Cykelbutik på Södermalm - Välkommen till Urban Bike Wear & The Mechanics. 

  UrbanBikeWear.com startade 2013 i Johans vardagsrum med ett mindre urval av cykelkläder och -väskor för cykelpendling. Från början har UBW:s koncept varit att noggrant selektera från den stora marknaden och hitta varumärken med mycket själ. Vår ambition är att vara din nischade cykelbutik där du kan känna dig trygg med att sortimentet är utvalt just för dig. Idag har vi ett brett sortiment av cykelkläder och -väskor från Chrome Industries, Bagaboo, PEdALED, Endura, Vaude, Swrve med mera. Varumärken som uppfyller våra kvalitetskrav och som används av högpresterande cyklister över hela världen.

  Våra fokusområden är Fixed gear, Single speed, Landsväg, Gravel och Bikepacking. Det senare är ett segment som vi är lite extra förtjusta i och vi hjälper dig gärna att hitta rätt cykel, väskor eller utrustning för ditt bikepacking-äventyr. För den urbana fastnav- och single speed-cyklisten har vi många budväskor/messenger bags och snygga kläder som håller för stora påfrestningar.

  När vi öppnade vår fysiska cykelbutik ”Urban Bike Wear & The Mechanics” 2015 började vi arbeta med cykeltillverkare såsom Cinelli, Genesis Bikes, Brother Cycles, Surly, Schindelhauer, Bombtrack, Salsa med flera. Både för deras inställning till kvalité och deras fokus på att cyklingen ska vara kul. På Tjärhovsgatan 14 fick vi även mer utrymme, så vi började importera Chris King, Runwell, Izumi, Vision, Nitto, HED-hjul, Apidura, Restrap och andra mer nischade märken som vi älskar.

  Vi finns här för att guida dig genom cykeldjungeln: ring oss på 08-533 327 05, kika in i butiken eller skicka oss ett mejl på info@urbanbikewear.com om du letar efter något vi inte har online. I vår verkstad custombygger vi cyklar och hjul så normalt sett kan vi alltid hjälpa dig med att hitta dina önskade cykeldelar eller hjälpa dig att bygga din drömcykel.

  /UBWTEAM